Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kemencés húsételek képes leírás - Kemencés ételek.tlap.hu
részletek »

Kemencés húsételek - Kemencés ételek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kemences-etelek.tlap.hu » Kemencés húsételek
Keresés
Találatok száma - 25 db
Almával sült kemencés kacsacomb

Almával sült kemencés kacsacomb

A kacsacombokról a felesleges zsírt levágjuk, majd besózzuk, borsozzuk, és majoránnával megszórjuk. A levágott zsírból kis tepertőt piríthatunk. Saját zsírjában elősütjük (kicsit megpirítjuk). Karikákra vágjuk a krumplit és belerakjuk a tálba. Ráfektetjük a kacsacombokat, 1 fej almát és 1 fej vöröshagymát nagyobb szeletekre vágva a kacsacombok közé helyezünk. Meglocsoljuk a kacsacombokat saját zsírjával.

Baeckeoffe

Baeckeoffe

Két darab, hosszában félbevágott sertéslábat és egy farkat félóráig előfőzünk. Egy liter rajnairizlingbe teszünk törött borsot, egy babérlevelet, három szál kakukkfüvet és petrezselyemszárat, két késlapjával héjastul megroppantott fokhagymagerezdet, 10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük a húsra.

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

A magam részéről nagyon kedvelem a bárány-, és birkaételeket. Ezzel nincs azonban mindenki így a családban, különösen, ha birkáról van szó. Ezért ez az étel egyfajta kompromisszum nálunk, a bárány pompás íze a rozmaringgal és fokhagymával eszébe sem juttatja az embernek, milyen is a faggyús birkaíz....:o)

Csepregi Éva főétele

Csepregi Éva főétele

Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte, és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját. A kemencét természetesen jó előre kell felfűteni. Három tepsire van szükségünk. Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olívával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk. A körtéket, és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és durvára őrölt borssal megfűszerezzük. Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.

Galyasági kemencében sült sertésoldalas

Galyasági kemencében sült sertésoldalas

Hozzávalók: 1,2- 1,5 kg. sertésoldalas, 10 dkg. füstölt húsos szalonna, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék, 2 evőkanálnyi sertészsír, csipetnyi őrölt fekete bors, 5 cl. fehér bor, só. Elkészítés: Az oldalast megmossuk, megformázzuk, majd a magyaros fűszerkeverékkel, őrölt fekete borssal és finomra őrölt sóval megszórjuk, majd 2-3 órán keresztül hűvös helyen pihentetjük. A sütőtepsit kizsírozzuk (kiolajozzuk), majd a vékonyra vágott szalonna szeletekkel a tepsi alját kibéleljük.Az előkészített tepsi aljára 2-3 gerezd fokhagymát szeletelünk, majd a húst rárakjuk, a hús tetejét kevés zsírral megkenjük, majd a végén a maradék fokhagymát a hús tetejére szeleteljük, aláöntünk egy kevés borral kevert vizet, és az előmelegített kemencébe ( sütőbe) tolva kb. 2- 2 és fél órán keresztül sütjük a saját levével időnként megöntözve.Ha az oldalas teteje szép pirosra sült a húst kivesszük és felszeleteljük. Burgonya körettel, rizibizivel tálaljuk, de a legfinomabb friss fehér kenyérrel és savanyúsággal (a legalkalmasabb a jégben hűtött kovászos uborka).

Kemencében sült bárány

Kemencében sült bárány

Hozzávalók: 1 kisebb bárány, só, bors, 1-2 hagyma, 1 fej fokhagyma, füstölt szalonna, vörösbor, zsír Elkészítése: A bárányt jól kiáztatjuk, megtisztítjuk a hártyáitól. A fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában elfelezzük, hogy karcsúbb darabkákat kapjunk. A hagymákat megtisztítjuk, elfelezzük, a szalonnából csíkokat vágunk a tűzdeléshez. Helyenként megszurkáljuk a húst egy hegyes, éles késsel, a keletkezett nyílásokba dugdossuk a fokhagyma darabkákat és a szalonna csíkokat. Sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe helyezzük a húst, jó pár fej hagymát és gerezdekre bontott fokhagymát dobunk köré, ezek majd krémesre és isteni finomra sülnek. A zsírt felforrósítjuk és a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, kemencében vagy előmelegített, forró sütőben addig sütjük a fólia alatt, míg vajpuha nem lesz. A vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük.

Kemencében sült liba

Kemencében sült liba

Páclevet készítünk a következő fűszerekből: egész bors, kömény, babérlevél, fokhagyma, só. Ezt 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A megtisztított egész pecsenyelibát lemossuk bő vízzel, majd a vastagabb húsokat - mellét, combját - egy fecskendő és tű segítségével sűrűn megtűzdeljük a kihűlt páclével. A liba belsejét bedörzsöljük majoránnával, és teszünk bele egy almát és egy kevés aszalt szilvát. A libát zsírral kikent vaslábasba helyezzük, aszalt szilvával körítjük, lefedjük, s ha tehetjük, kemencében sütjük pirosra. (A liba bőre akkor sül szép pirosra, ha a bőrét kívülről nem sózzuk be.) Köretként törtburgonyát és párolt káposztát adunk hozzá.

Kemencében sült liba aszalt szilvával

Kemencében sült liba aszalt szilvával

Páclevet készítünk a következő fűszerekből: egész bors, kömény, babérlevél, fokhagyma, só bőséggel. Ezt 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg az egész pecsenyelibát, majd mossuk meg bő vízzel. Az előkészítése során fecskendő és tű segítségével a vastagabb húsokat - mellé, combját- a kihűlt páclével sűrűn tűzdeljük meg. A liba belsejét kenjük meg majoránnával, és tegyük bele az almát és egy kevés aszalt szilvát. Helyezzük a libát zsírral kikent vaslábasba, körítsük aszalt szilvával, majd fedjük le, ha tehetjük kemencében süssük pirosra. Köretként törtburgonyát és párolt káposztát adjunk hozzá. A liba bőre akkor sül pirosra, ha a bőrét kívülről nem sózzuk be.

Kemencében sült pácolt tarja

Kemencében sült pácolt tarja

A tarját bevagdosom a csontig 1 cm-es széles szeletekre úgy, hogy egybemaradjon. Kicsit megszórom sóval (vigyázzunk, sokat ne tegyünk rá, mert a fűszerkeverékben is van só) Megcsinálom a páckeveréket: 2 cs bármilyen fűszerkeveréket összekeverünk 3 evőkanál mustárral, 1 kávéskanál őrölt borssal és annyi étolajjal, hogy folyékony masszát kapjunk. Ezzel bekenjük a hússzeletelek mindkét oldalát, és minden szelet közé paprika, hagyma és paradicsomkarikákat teszek. Ezután összekötöm erős cérnával a két szélét, hogy sülés közben ne nyíljon ki, tepsibe rakom, olajjal meglocsolom, kevés vizet öntök alája, letakarom alufóliával és felfűtött kemencébe teszem, másfél óráig sütöm, közben kétszer meglocsolom a saját levével, ha megpuhult a hús, akkor leveszem az alufóliát és pirosra pirítom. A hús pecsenye zsírjában sütött krumplival tálalom.

Hirdetés
Kemencés csülök

Kemencés csülök

A csülköket megmossuk, és a zöldségek felével, sóval és némi rozmaringgal 1 órán át főzzük. Felkockázzuk a szalonnát és kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a maradék, szintén felkockázott zöldségeket. Ezt az alapot beleöntjük egy tepsibe, és rátesszük az előfőzött csülköket, aláöntünk keveset a pároló léből és a Badacsonyi Szürkebarátból. Rozmaringágakat dobunk mellé, és gyakori locsolgatás mellett 170-180°C fokon ropogósra sütjük. A nagyobb cikkekre vágott burgonyát sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, és rozmaringgal fűszerezzük. 200-220°C fokon megsütjük.

Kemencés Csülök Bajor Káposztával

Kemencés Csülök Bajor Káposztával

Ez az az étel, amit általában csak éttermekben lát az ember. Egy jó nagy cipó, csülökkel töltve, mellé jó kis bajor káposzta szalonnával. Egyáltalán nem elérhetetlen. Ha megnézed a filmet, láthatod, hogy nem ördöngösség sem a cipó tésztáját, sem a belevalókat elkészíteni. Ha kipróbálod, nem csak csodálatos gasztronómiai élményben lesz részed, hanem elkápráztathatod vele a rokonságot is.

Kemencés fasírt

Kemencés fasírt

Hozzávalók 6 személyre: 40 dkg darált sertés- vagy marhahús, 1 kg előző nap héjában megfőtt burgonya, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, 1 db zsemle, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál Vegeta ételízesítőpor, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors, csipetnyi szerecsendió-reszelék, só, kevés étolaj, zsemlemorzsa.

Kemencés húsvéti sonka

Kemencés húsvéti sonka

'Szombaton kora reggel a kenyérsütések befejeztével a pékek kenyértésztába burkolják a sonkákat olyan két centi vastagságban. Az előmelegített kemencében a sütés sonkanagyságtól függően körülbelül négy óráig tart.'

Kemencés kacsasült

Kemencés kacsasült

Elkészítés: A karikára vágott zöldségeket egy olyan cserépedénybe tesszük, melynek van fedele is. Ezután ráhelyezzük a kacsadarabokat, és sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaringot. Öntünk alá egy kis vizet, hogy a zöldséget le ne égjenek, amíg a kacsából ki nem sül a zsírja. Kemencébe, vagy ennek hiányában sütőbe tesszük. Magas hőfokon másfél órát sütjük. Ezután, ha a kacsa megpuhult, visszatesszük fedő nélkül, hogy kicsit megpiruljon a hús. A vele sült zöldségekkel (esetleg kenyérrel) tálaljuk.

Kemencés kakasleves

Kemencés kakasleves

A cserépedény aljába kelkáposztalevelet helyezünk. Rátesszük a zöldségek harmadát, majd a besózott, borsozott kakasaprólék felét. Utána jöhet a zöldség második harmada, kis zacskó egész bors kell, mert, mint már említettük, a kemencében 'elvesznek' a fűszerek. Aztán jöhet a hús maradéka, rá a többi zöldség. Néhány sárgarépa, zellergumó. A zöldség mennyisége nem szentírás, tehetünk többet is. A lényeg, hogy most felöntjük vízzel, és az egészet beborítjuk egy nagy kelkáposztalevéllel. Rátesszük a cserépfedőt, és 3-4 órán át puhára főzzük. Amikor elkészül, akkor a kakas főtt zsírja szépen rábarnul a felső káposztalevélre. Gyula tálalás előtt két evőkanál whiskyt önt a levesbe. Szerinte a whisky sosem árt. Lúdgégetésztával tálaljuk tarajával, húsával, ki-ki örömére aszalt meggyel, petrezselyemmel. Ha nem pároljuk, hanem két óra alatt megsütjük magasabb hőfokon, ahogy Bodrogi szereti, akkor kakasleves-esszenciát kapunk.

Kemencés káposzta

Kemencés káposzta

A lábakat sós vízben félpuhára főzzük, majd feldaraboljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A felaprózott hagymákat olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a káposztát, majd félkészre pároljuk. Egy kizsírozott tepsibe teszünk egy sor káposztát, erre a lábakat, majd egy sor krumplit, egy sor felkarikázott kolbászt, majd ezt a rétegezést így folytatjuk. A tetejére káposzta kerül, amin eloszlatjuk a tejfölt, majd közepes fokozaton készre sütjük, és már kínálhatjuk is.

Kemencés korhelykáposzta

Kemencés korhelykáposzta

A megtisztított sertéslábakat sós vízben félig megfőzzük és kicsontozzuk. A savanyú káposztát apróra vágott hagymával, fokhagymával és pirospaprikával megszórva, kevés vízben félpuhára főzzük. Olajozott tepsibe rétegezzük a karikákra vágott főtt burgonyát, a káposztát, a tetejére tesszük a sertéslábakat és a felkarikázott füstölt kolbászt. Tejföllel leöntjük, és sütőben megsütjük. Tálaláskor a tetejét pirospaprikával megszórjuk.

Tuti menü