Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kenyérlángos - Langalló képes leírás - Kemencés ételek.tlap.hu
részletek »

Kenyérlángos - Langalló - Kemencés ételek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kemences-etelek.tlap.hu » Kenyérlángos - Langalló
Keresés
Találatok száma - 15 db
Elzászi kenyérlángos

Elzászi kenyérlángos

A langyos tej felébe bele őröljük az élesztőt. Cukorral megszórjuk, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a tojást, a vajat, az élesztős tejet, a megmaradt tejet és a sót. Sima tésztává dolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk és betakarva, meleg helyen kb.. 1 órát hagyjuk kelni. Közben a megpucolt hagymát keskeny szeletekre aprítsuk. A húsos füstölt szalonnát vastagon összevágjuk, és kocka alakúra aprítsuk. Serpenyőben megdinszteljük. A pörcöt eltávolítjuk, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát. A tehéntúrót kikeverjük a tejföllel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 250 fokra előfűtjük. Zsírral / margarinnal kikenjük a tepsit. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Kenjük meg a túrókrémmel, majd a tetejére tesszük a hagymát és a szalonnát. A sütő középső rácsán húsz-huszonöt percig sütjük.

Fokhagymás tejfölös langalló

Fokhagymás tejfölös langalló

A tészta hozzávalóiból pizzatésztát gyúrok úgy, hogy előtt a lisztet szobahőmérsékletűre melegítem, (mikróban kb. 1 perc). Beleszitálom egy nagy keverőtálba, hozzáadom a sót, oregánót és az őrölt borsot. Aztán hozzászórom az instant élesztőt és a cukrot is. Langyos vízzel simára keverem, majd hozzáadok 3 evőkanál olívaolajat. A tésztát robotgéppel először alacsony, majd maximális sebességen körülbelül 7 perc alatt szép hólyagosra dagasztom. Vékonyan kiolajozott tálba teszem a tésztát, és a tetejét is körben megolajozom, hogy kelesztés közben se száradjon ki. Konyharuhával lefedve, meleg helyen, körülbelül 45 perc alatt a duplájára kelesztem. Ha megkelt, újra átgyúrom, és elosztom két egyenlő részre. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom úgy, mint a pizzát. A széleit kicsit vastagabbra hagyom. (Én a szélét is vékonyra nyújtom, és úgy 1 centit a szélén feltekerek, így lesz vastagabb, nekem így könnyebb). A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és rátesszük a tésztát. A tésztára sós-fokhagymás tejfölt kenek, majd megszórom reszelt sajttal, és ráteszem a megsütött szalonnát, az összekockázott, megpirított vöröshagymát. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, 20-30 perc alatt megsütöm. Sütés után, még forrón, fokhagymás olajjal vékonyan megkenem a szélét, így az is fűszeres, és puha lesz.

Káposztás langalló

Káposztás langalló

A lereszelt káposztát egy evőkanál olajon lepirítjuk. A baconszalonnát felkockázzuk, kisütjük, majd összekeverjük a pirított káposztával. Megborsozzuk, ha szükséges megsózzuk, a felhasználásig félretesszük. A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiválóan illik tartalmasabb levesek (bab-, gulyás-, stb.), valamint olyan egytál étel mellé, melyet kenyérrel fogyasztunk.)

Kemencés lángos

Kemencés lángos

A lisztet mikróban meglangyosítjuk. Közben az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízben, hozzákeverjük az olajat is. Majd a robotgép dagasztó karját használva (lassú fokozat) beledolgozzuk a lisztet az élesztős vízbe míg össze nem áll tésztává. Ha nem eléggé jól dolgozható a tészta mehet bele még egy kis víz. Ezután nagyobb fokozatra kapcsoljuk a gépet és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Majd kézzel is átgyúrjuk. kb 1 órát kelesztjük langyos helyen, egy kiolajozott tálban. Ezután összegyúrjuk, kinyújtuk, egy nagyobb sütőpapíros tepsibe rakjuk (kb 25*35-ös tepsi). Rákenjük a tejfölt, majd a csíkokra vágott bacont, vagy a karikára vágott száraz füstölt kolbászt, de lehet fele ilyen-fele olyan (én így csinálom) és az egészet beszórjuk vékonyra vágott hagymakarikákkal.

Kemencés lángos

Kemencés lángos

Az élesztőt kevés langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A tejet elég megmikrózni hozzá, és vigyázzuk, nehogy túlforró legyen, mert az megöli az élesztőt, épp finom langyos legyen, az a jó. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, és adunk neki egy kis időd.A lisztet egy nagy műanyag tálban (ha van akkor kelesztő tálba) keverjük össze a felfuttatott élesztővel adjunk hozzá egy kevés olajat és tejjel addig gyúrjuk össze míg a kezünkről lepereg a tészta. Ne felejtsük el megsózni! Rakjunk bele kb. 1 evőkanál sót.Ez után hagyjuk megkelni a tésztát (tegyük langyos helyre) - kb 45 percre de ha kicsit több az sem baj.Ha megkelt a tészta.....

Kenyérlángos

Kenyérlángos

Az élesztőt 1,5 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció, 30 perc) vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény. A tésztát kilapítjuk (kb. 5 cm magas), majd a tetejébe apróra vágott (0,5 cm) zsírszalonnát nyomkodunk. 10-15 percig meleg helyen kelesztjük, kemencében 30 percig sütjük. Ha nincs kemencénk, jól előmelegített sütőben is kisüthetjük tepsiben.

Kenyérlángos hagyományosan

Kenyérlángos hagyományosan

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.

Kenyérlángos receptek - Jólkifőztem.hu

Kenyérlángos receptek - Jólkifőztem.hu

A Jólkifőztem.hu oldalon most a kenyérlángos rejtelmeibe leshetsz bele. Tanuld meg a hagyományos kenyérlángos elkészítésének a módját, de a különlegesebb fajtákba is belefuthatsz. Természetesen a klasszikus lángossal is találkozhatsz. Ezen kívül még rengeteg féle receptre bukkanhatsz, illetve a séftippek rovatban praktikákat is tanulhatsz. Egyes ételekhez videórecept is tartozik, hogy a konyhaművészettel most ismerkedők is egyszerűen el tudják készíteni az adott ételt. A többi már csak rajtunk múlik.

Kozárdi kemencés lángos

Kozárdi kemencés lángos

A főtt áttört burgonyát a liszttel elmorzsoljuk, az l dl tejben pici cukorral felfuttatott élesztőt hozzáadjuk. A langyos vízben feloldjuk a sót, kis adagokban ezt is a tésztához keverjük, jól kidolgozzuk, több cipót formálunk belőle, hagyjuk kelni. A cipókat vékonyra nyújtjuk, zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. A lángosok tetejére különféle finomságokat tehetünk. Forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük.

Hirdetés
Magyaros kenyérlángos

Magyaros kenyérlángos

Először gyors kovászt készítünk a következőképpen: 7 dl langyos tejbe beletesszük az élesztőt, majd rászórjuk a porcukrot és egy-két marék lisztet, ezt összekeverjük, és állni hagyjuk 20 percig. Egy másik edénybe 1 kg lisztet teszünk, ebbe az 5dkg sót, és amint feljött a kovász, azt ráöntjük a lisztre, majd összedolgozzuk. Lehetőleg mindig kézzel gyúrjuk össze a tésztát, és lassan, folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet. Egészen addig gyúrjuk a tésztát, amíg félkemény állapotba nem kerül. Ez után egy edénybe helyezzük, amiben letakarva 2 órát kelesztjük, majd átgyúrjuk, szétszedjük három részre, és újabb egy órát kelni hagyjuk. A feltéthez kívánt mennyiségű szalonnát olajon kisütünk, majd félre tesszük, és a zsírjában kisütjük a hagymát és a fokhagymát, ezeket megsózzuk, borsozzuk. Ha megpirult, hozzá adjuk a tejfölt, amiben főzzük pár percig. A 250 fokra előmelegített sütőbe először csak az egyik adag tésztát tesszük be, tepsiben, kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtva. Öt perc elősütés után rátehetjük az elkészített feltétet és a szalonnát, tehetünk rá sajtot, kolbászt, sonkát is ízlés szerint.

Medvehagymás kemencés lángos

Medvehagymás kemencés lángos

Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 40 dkg liszt, ½ ek. só, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 tk. cukor, langyos víz amennyit a liszt felvesz (kb. 2 dl). Feltét: Fél pohár tejföl (nagy), 1 közepes fej hagyma, 10 dkg bacon vagy bármilyen húsos szalonna, 1 csokor medvehagyma, 15 dkg sajt.

Sajtos kenyérlángos

Sajtos kenyérlángos

Tészta: 400g liszt 100g durumliszt 3 evőkanál olívaolaj 3 dl langyos víz 7g szárított élesztő 10g só 1 evőkanál méz Töltelék: 200g sajt (lehet bármilyen) 2-3 gerezd fokhagyma

Tavaszi kenyérlángos

Tavaszi kenyérlángos

Hozzávalók (egy adaghoz/egy tepsihez): A tésztához: 45 dkg kenyérliszt (BL80), 20 dkg főtt, tört és kihűtött burgonya, 1 dkg só, kb. 2 dl víz, 1,7-1,8 dkg élesztő, 1 csapott teáskanál cukor, olaj a kelesztőtálhoz; A feltéthez: 20-25 dkg tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés só, 10-12 szál spárga előfőzve, egy maroknyi spenótlevél, 2 szál újhagyma, 1-2 gomba, 1-2 paradicsom, néhány szelet bacon, 10-15 dkg feta.

Tepertős kenyérlángos

Tepertős kenyérlángos

Hagyományos kenyérlángos, más néven töki pompos, vagy vakarék, azaz a magyar pizza recept. Napjainkban leginkább fesztivál ételként ismerjük. Ha hosszú, kígyózó sorokat látunk egy fesztiválon, valószínűleg kenyérlángosért megy a tülekedés. Ebben a videóban a tepertős kenyérlángos készítésének receptjét mutatom be.

Töki pompos

Töki pompos

Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 0,5 kg félfogós búzaliszt, 0,07 kg élesztő, 0,30 kg burgonya, 0,05 kg asztali só, 0,5 l langyos víz, 0,5 l 20% zsírtartalmú tejföl, 0,2 kg vöröshagyma, 0,01 kg fokhagyma, 0,5 kg angolszalonna, 0,2 kg pannónia sajt,

Tuti menü