Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kemencés ételek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kemencés ételek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kemences-etelek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 115 db
1 méteres csuka kemencében

1 méteres csuka kemencében

A halat gondosan megtisztítottam, a hasát úgy vágtam fel, hogy megtölthessem. A fodros tésztát kifőztem, majd a túrót összekevertem a tejföllel és a tésztához adtam. Pihentettem, hogy legyen ideje megszívnia magát a tejfölös túróval. A hal hasát besóztam, bele töltöttem a tésztát, összetűztem hústűvel és húsos szalonnacsíkokkal gondosan betekertem, kemencében 40 percig alufólia alatt sütöttem, majd kb. 15 percig pirítottam. A maradék csuszát muffin formába tettem, amit kibéleltem réteslappal és beletettem a túrós tésztát, majd pirosra pirítottam a tetejét. Ez volt a köret + a hasban sült tészta. Barátaim véleménye-brutálisan jól sikerült-

155 Kemencés étel - könyv

155 Kemencés étel - könyv

A kemencében sütött-főzött ételeknek különösen jó ízük van. A zárt, forró levegőben az étel egyenletesen sül meg, porhanyósan puhává válik, hiszen a hő minden oldalról egyformán éri. Egy búbos kemencében bármelyik étel előállítható, amelyet a mai modern tűzhelyek sütőjében készíthetünk.

A kenyérsütés és a kemence

A kenyérsütés és a kemence

Lássuk mi kell a jó kenyérhez: Jó liszt, jó élesztő, só (1 evőkanál 1 kiló lisztenként), víz (kilónként 5-6 deci), dagasztó teknő vagy tál (én tálat használok), szakajtó, konyharuha. Fogom a lisztet, beleszitálom a teknőbe, vagy a tálba, felfuttatom az élesztőt, összekeverem a vizet a sóval, összekeverem a sós vizet és a felfuttatott élesztőt a liszttel, jól összedolgozom, letakarom a konyharuhával, hagyom megkelni, és teszem is be az előmelegített, 180 fokos sütőbe.

Almával sült kemencés kacsacomb

Almával sült kemencés kacsacomb

A kacsacombokról a felesleges zsírt levágjuk, majd besózzuk, borsozzuk, és majoránnával megszórjuk. A levágott zsírból kis tepertőt piríthatunk. Saját zsírjában elősütjük (kicsit megpirítjuk). Karikákra vágjuk a krumplit és belerakjuk a tálba. Ráfektetjük a kacsacombokat, 1 fej almát és 1 fej vöröshagymát nagyobb szeletekre vágva a kacsacombok közé helyezünk. Meglocsoljuk a kacsacombokat saját zsírjával.

Baeckeoffe

Baeckeoffe

Két darab, hosszában félbevágott sertéslábat és egy farkat félóráig előfőzünk. Egy liter rajnairizlingbe teszünk törött borsot, egy babérlevelet, három szál kakukkfüvet és petrezselyemszárat, két késlapjával héjastul megroppantott fokhagymagerezdet, 10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük a húsra.

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

A magam részéről nagyon kedvelem a bárány-, és birkaételeket. Ezzel nincs azonban mindenki így a családban, különösen, ha birkáról van szó. Ezért ez az étel egyfajta kompromisszum nálunk, a bárány pompás íze a rozmaringgal és fokhagymával eszébe sem juttatja az embernek, milyen is a faggyús birkaíz....:o)

Békebeli kovászos fehérkenyér

Békebeli kovászos fehérkenyér

Hozzávalók 1 kg-os kenyérhez: 50 dkg kenyérliszt BL 80 20 dkg aktív kovász 3,2 dl hideg víz 1,2 dkg só Összesen háromszor hajtogattam meg, az utolsó hajtás után is egy órát pihent a tészta. Ekkor megformáztam. Rúdcipó formára. Teljes kiőrlésű liszttel megszórt ruhába csomagoltam és egy jénaiban pihent az utolsó kelesztés alatt. Összesen durván másfél óráig.

Birs Kemencés nyaralóház - Káptalantóti

Birs Kemencés nyaralóház - Káptalantóti

A Bács-porta parasztház a balatonfelvidéki Káli-medence északnyugati csücskében, a Fekete Bács-hegy lábánál, Kékkút, Mindszentkálla és Káptalantóti településekhez közel, 6 és fél kilométernyi távolságra a Balaton északi partján fekvő Ábrahámhegytől; Az 1881-ben emelt épületet 2009-ben teljesen felújították, megtartva annak eredeti arányait. Idillikus környezetben, nyaralóház max. 10 fő részére kiadó. Ideális párok, családok és baráti társaságok részére.

Búbos kemence

Búbos kemence

Kovács Zsolt vagyok, cserépkályha és kandallóépítő szakember, közel 10 éve építek. Törökbálint és vonzáskörzetében tevékenykedem, de az országban bárhová szívesen elmegyek. Cserépkályhák, téglakályhák, kandallók, kemencék, kerti sütő berendezések építésével foglalkozom. Ezen kívül vállalom már elkészült kályhák tisztítását, bontását és felújítását. Munkám során a nagyobb kihívást jelentő kemencék és a modern cserépkályhák kerültek előtérbe, de szívesen rakok egyszerűbb felújított és klasszikus cserépkályhákat is.

Hirdetés
Burgonyás kenyér

Burgonyás kenyér

A 220 fokos kemencében a parazsat széttolom, felseprem a kemence alját. Lábasban vagy kerámiaedényben vizet forralok és beteszem a kemencébe. Az utolsó -kemencében sütés esetén- fél órás kelést, egy konyharuhával kibélelt tálban kell megejteni úgy, hogy a konyharuha lisztezett legyen. Természetesen kelés közben a tésztát letakarom. A sütés kezdetekor a péklapátot alaposan belisztezem és ráfordítom a tésztát. A konyharuhát leveszem a tésztáról és a tetejét 1 cm mélyen bevagdosom. A tésztát a felsöpört kemencébe teszem, úgy hogy a lapátot egy határozott mozdulattal kirántom alóla. Ha nincs péklapátunk tepsiben is betehetjük a kenyeret a kemencébe, ekkor az utolsó fél órás kelést a belisztezett tepsin, letakarva kell megejteni. 1 óra múlva a kenyér kész

Csepregi Éva főétele

Csepregi Éva főétele

Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte, és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját. A kemencét természetesen jó előre kell felfűteni. Három tepsire van szükségünk. Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olívával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk. A körtéket, és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és durvára őrölt borssal megfűszerezzük. Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.

Cserépkályha a finom házias ételekhez

Cserépkályha a finom házias ételekhez

Gyárunkban százéves hagyományokra támaszkodva készülnek kályhacsempék. Hisszük, hogy a cserépkályha építés eredménye csak akkor lehet kielégítő, ha a megfelelő színvonalon előállított alapanyagokat használjuk fel. Törekszünk rá, hogy termékeink kedvező ár mellett legyenek elérhetőek. Préselt kályhacsempéink igazán olcsók, mégis kiemelkedő minőséget képviselnek. Nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi problémákra: jótékonysági versenyeinkről közel 50 cserépkályha került már rászorulók otthonába. Hívjon bátran

Cseszneki kemencés vaddisznó

Cseszneki kemencés vaddisznó

Hozzávalók: Vaddisznó nyak, vagy vaddisznó comb, szalonna, burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, fokhagyma, zsír, víz, só, fűszerek. Évszaknak megfelelően készíthetjük zöldpaprikával (fenséges lesz az íze, aromája, és illatota), vagy gombával. Megbolondíthatjuk a vadhúsokat 2-3 sertéscsülökkel. Jól kiegészítik egymást.

Elzászi kenyérlángos

Elzászi kenyérlángos

A langyos tej felébe bele őröljük az élesztőt. Cukorral megszórjuk, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a tojást, a vajat, az élesztős tejet, a megmaradt tejet és a sót. Sima tésztává dolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk és betakarva, meleg helyen kb.. 1 órát hagyjuk kelni. Közben a megpucolt hagymát keskeny szeletekre aprítsuk. A húsos füstölt szalonnát vastagon összevágjuk, és kocka alakúra aprítsuk. Serpenyőben megdinszteljük. A pörcöt eltávolítjuk, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát. A tehéntúrót kikeverjük a tejföllel és a tojással. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 250 fokra előfűtjük. Zsírral / margarinnal kikenjük a tepsit. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Kenjük meg a túrókrémmel, majd a tetejére tesszük a hagymát és a szalonnát. A sütő középső rácsán húsz-huszonöt percig sütjük.

Fekete Gólya Étterem - Kecskemét

Fekete Gólya Étterem - Kecskemét

Konyhánk megpróbálja Önöket a hazai megszokott ételek mellett új ételekkel is megismertetni. Mivel ételeink túlnyomó része frissen készül, ezért türelmüket és megértésüket kérjük. A gyerekeknek minden nap ingyenes pónilovaglással,pónikocsikázással kedveskedünk. Az éttermünkbe látogató vendégeinknek korlátlan internet-hozzáférés áll rendelkezésükre.

Focaccia

Focaccia

A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket -fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk. Ezeket bőséges olívaolaj kíséretében kezünkkel beletapicskoljuk a tésztába, miután kinyújtottuk kb. 6-8 mm vastagra.

Fokhagymás tejfölös langalló

Fokhagymás tejfölös langalló

A tészta hozzávalóiból pizzatésztát gyúrok úgy, hogy előtt a lisztet szobahőmérsékletűre melegítem, (mikróban kb. 1 perc). Beleszitálom egy nagy keverőtálba, hozzáadom a sót, oregánót és az őrölt borsot. Aztán hozzászórom az instant élesztőt és a cukrot is. Langyos vízzel simára keverem, majd hozzáadok 3 evőkanál olívaolajat. A tésztát robotgéppel először alacsony, majd maximális sebességen körülbelül 7 perc alatt szép hólyagosra dagasztom. Vékonyan kiolajozott tálba teszem a tésztát, és a tetejét is körben megolajozom, hogy kelesztés közben se száradjon ki. Konyharuhával lefedve, meleg helyen, körülbelül 45 perc alatt a duplájára kelesztem. Ha megkelt, újra átgyúrom, és elosztom két egyenlő részre. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom úgy, mint a pizzát. A széleit kicsit vastagabbra hagyom. (Én a szélét is vékonyra nyújtom, és úgy 1 centit a szélén feltekerek, így lesz vastagabb, nekem így könnyebb). A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és rátesszük a tésztát. A tésztára sós-fokhagymás tejfölt kenek, majd megszórom reszelt sajttal, és ráteszem a megsütött szalonnát, az összekockázott, megpirított vöröshagymát. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, 20-30 perc alatt megsütöm. Sütés után, még forrón, fokhagymás olajjal vékonyan megkenem a szélét, így az is fűszeres, és puha lesz.

Tuti menü